Rony Paradeiser v exkluzívnom rozhovore o príprave, súperovi i zhadzovaní váhy

Slovenský zápasník Ronald Paradeiser sa predstaví vo štvrťfinálovom zápase Tipsport GameChanger proti Danielovi Torresovi už v sobotu 20. júla v Bratislave. V rozhovore nám prezradil, prečo si vybral za svojho súpera práve Španiela, aj to, ako tipuje výsledok zápasu Keita vs. Bogdanović.

Ronald Rony Paradeiser Foto: OKTAGON MMA

Čaká vás zápas s Danielom Torresom, ktorého ste si vybrali. Čo na neho chystáte?

Torresa som si vybral práve kvôli veľkej motivácii poraziť ho. Je to bývalý šampión KSW, takže by to pre mňa bola veľká česť. Štýlom by mi mohol sedieť, jemu sa páčia prestrelky, niekedy sa tam zabudne a dá ruku dole, takže by som ho mohol nachytať. Čo sa týka nejakého zápasového plánu, nebudem to prezrádzať. Mám nachystané nejaké kombinácie, ktoré budem biť.

Game plan, ktorý môžem prezradiť, a je podľa mňa jednoduchý a vidia ho aj ostatní, ktorí sa trošku vyznajú v MMA, je o tom, že ja som dlhý a Torres je nižší, takže by som si mal držať dištanc, mal by som mať dobre pripravené kontra údery a mal by som to možno zahrať na také komplexné MMA, keby mi to v tom postoji nechutilo.

sipka Stavte si na zápasy Oktagon 59 a sledujte live stream zdarma

MMA sleduj priebeh zápasu tu

Ako prebiehala vaša príprava na tento štvrťfinálový zápas?

Príprava bola v dobrom duchu. Začal som dva týždne po poslednom zápase. Mal som atletickú prípravu, veľa sme behali a potom som sa presunul do Poľska, kde som urobil všetkú tú ťažkú robotu, sparingy a ostatné veci. Posledné tri týždne som už trochu ubral z tempa, viac oddychujem a pripravujem sa mentálne na zápas. Stále mám ťažké tréningy, ťažkú diétu, ale už netrénujem tak často.

Máte napozerané Torresove zápasy? Aké sú podľa vás jeho slabé stránky, ktoré môžete využiť vo svoj prospech?

Zápasy pozerám všetky, chcem vedieť, čo ten súper robí a ako reaguje, a rád sa na to pripravím. Ak sa pýtate na Torresove silné a slabé stránky, to je podľa mňa trochu dvojsečné. Jeho silnou stránkou sú údery, do ktorých dáva 110 percent, do všetkého ide po hlave a dá do toho celého seba. Na druhej strane to vie byť aj zväzujúce a zároveň aj jeho slabinou, lebo je to viditeľné a viete to prečítať. Ja verím, že na to budem vedieť reagovať a budem mu tam vedieť kontrovať.

Prípravu na váš prvý zápas v GameChangeri s Korkmazom obmedzili zdravotné problémy. Ako ste na tom teraz?

Príprava na prvý zápas bola jedna veľká katastrofa, to bol jeden problém za druhým. Teraz to celkom vyšlo. Na záver sú tam nejaké malé zranenia, ale mám už tretí zápas za sedem mesiacov, takže idem prakticky zo zápasu do zápasu. Som na to zvyknutý a je to moje tempo, ale telo nereaguje na všetko tak, ako by som chcel. Niekedy tomu pomôže pauza a snažím sa nájsť rovnováhu medzi oddychom a tvrdým tréningom. Toto je tá najlepšia cesta a zatiaľ sa cítim veľmi dobre.

Stavte si a sledujte Oktagon 59 naživo v Tipsporte!

Aké náročné je pre vás zhadzovanie váhy pred zápasom?

Zhadzovanie je pre mňa veľmi náročné. Na 70 kíl zhadzujem naozaj veľa a je to dlhodobý proces. Po poslednom zápase som sa možno trochu opustil, pretože som si povedal, že mám dosť veľa času, no a váha mi vybehla hneď nahor. Ale vyzerá to dobre, pred týždňom som mal ešte cez 81 kg a teraz sa blížim k limitu. Posledný týždeň sa už iba hrám s vodou, aby do váženia pustila. Na záver zhodím vo vani a v saune 6 kíl. Som na to pripravený a už aj zvyknutý. Robím to tak stále.

Ako tipujete zápas Keitu s Bogdanovićom?

Myslím si, že tu Keita zvíťazí. Bogdanović je veľmi dobrý na zemi a vôbec ho nepodceňujem. Len si myslím, že má najväčšie šance v prvom kole, že do toho vletí a keď bude Keita suchý, tak ho dokáže chytiť a podržať na zemi. S pribúdajúcimi kolami to bude pre Bogdanovića náročnejšie, lebo Keita má dobrú kondíciu, vie si rozdeliť sily a v každom kole je veľmi rýchly. Akonáhle Keita prejde cez prvé kolo, myslím, že dokáže Bogdanovića ukončiť.

TIPSPORT online stávková kancelária

Online stávková kancelária Tipsport

TIPSPORT BONUS 4 000 € + 20 € ZADARMO

Vytvorte si účet v Tipsporte, kde na vás čaká 20 € zadarmo a bonus až 4 000 € na prvé stávky.

KLIKNI TU a získaj 20 € zadarmo

18+ Hazardné hry predstavujú riziko finančných strát a vzniku závislosti. Hrajte zodpovedne a pre zábavu! Využitie bonusov je podmienené registráciou - informácie tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY

Szabová vs. Álvarez na Oktagone 59

Neporazená Lucia Szabová sa na turnaji Oktagon 59 pobije s Aitanou Álvarez

Oktagon 59 prinesie mimo iného zaujímavý ženský zápas Lucie Szabovej s Aitanou Álvarez.

Keita vs Bogdanović na Oktagone 59 v Bratislave

Oktagon 59: Keita sa vo štvrťfinále Tipsport Gamechanger pobil s Bogdanovićom

Zistite, ako vidíme analýzu zápasu Keita vs. Bogdanović a sledujte Oktagon 59 naživo v Bratislave: lístky, LIVE stream, Tipsport TV, PPV a...

Ronald Paradeiser

Ronald Paradeiser – kariéra a zápasy slovenského MMA bojovníka

Ronald Paradeiser je vo svete MMA známy svojou skromnosťou a disciplinovanosťou☝ S týmto mentálnym nastavením môže mladý Slovák dokázať...